SV de Combinatie Asten 
De schaakclub in zuid-oost Brabant 

7 en 8 januari '23: Afgelopen weekend werd in Zundert om het Noord-Brabantse jeugdkampioenschap geschaakt voor jeugd van 11 t/m 12 jaar. Boyd Leenen heeft daar de 2e plaats behaald met 6 gewonnen partijen en 1 remise. Lees hier alle uitslagen. Boyd, proficiat.


15 oktober '22:

Op het NK snelschaakkampioenschap voor de jeugd in Woerden werd Boyd Leenen 6e in de E-categorie en Pomme Leenen 3e bij de meisjes in de G-categorie.
Hier kun je een impressie over dit schaakfestijn nalezen.


14 aug '22: Boyd Leenen is 4e geworden en net buiten de podiumplaatsen geëindigd op het open NK E. ONJK 2022 - Groep E

Jaarlijks begin augustus wordt het open NK gehouden voor de jeugd in Overijssel.
Menig lid van De Combinatie heeft hier zijn wedstrijden gespeeld met als hoogtepunt oud-lid Chantal van Eijk die in het verleden hier de titel won.
In een gemoedelijke sfeer is dit vaak voor jeugdspelers de eerste ervaring met een 'lang' toernooi.
In deze editie was de familie Leenen neergestreken in het oosten van het land en zowel Boyd als Pomme behoorden tot de deelnemers.
Pomme behoort tot de allerjongste deelnemers. De F-, G- en H-spelers zaten in één groep en speelden over 3 dagen 9 partijen. Tussen de jongens en meisjes in behaalde ze 4 punten.
Boyd had zich ingeschreven bij de E-spelers. Hij speelde verdienstelijk. In ronde 8 was er een ongelukkige reglementaire nederlaag, waarbij de scheidsrechter een oordeel moest vellen. Die viel helaas de verkeerde kant op. Uiteindelijk werd Boyd vierde met een fraaie score van 9 punten uit 13 wedstrijden. Het toernooi werd over 6 dagen gespeeld.
De familie Leenen inclusief vader Rudy, is weer een ervaring rijker.

Jos Swinkels.