SV de Combinatie Asten 
De schaakvereniging van zuid-oost Brabant

Schoolschaakkampioenschap 2023-2024

Op zondag 28 januari werden de regionale schoolschaakkampioenschappen gehouden van het district Helmond. De teams waren te gast bij de Combinatie in Asten.
De eerste 3 teams plaatsen zich direct voor de Brabantse kampioenschappen op 7 april in Oosterhout. Het vierde team krijgt een reserveplaats.
Maar liefst 10 teams hadden zich aangemeld. Eén team liet verstek gaan waardoor er 9 schoolteams om 9.30 aan de start verschenen. Er waren teams uit Helmond, Deurne, Gemert en Asten die streden om de podiumplekken.

Het bleek dat het team van de De Korenaar uit Helmond oppermachtig was. Met 4 spelers van schaakclub De Combinatie uit Asten, wonnen ze al hun teamwedstrijden en werden kampioen.
D'n Heiakker uit Deurne heeft een schaaktrainer in de persoon van Boris Friesen. Waarschijnlijk werpt dat zijn vruchten af want de beide teams eindigden achter elkaar op plaats 2 en 3. Deze 3 teams gaan naar de Brabantse kampioenschappen.

D'n Bogert uit Deurne en Het Einder uit Gemert streden om plaats 4. D'n Bogert wist dat in zijn voordeel te beslissen door meer bordpunten te scoren. Dat levert een reserveplaats op voor de Brabantse kampioenschappen. Bovendien waren er 5 schaaksets (bord met stukken) voor de 3 hoogst eindigende (verschillende) scholen beschikbaar gesteld door DGT en dus ook 5 sets voor D'n Bogert.
Al met al was het een leuke wedstrijddag die door scheidsrechter John Loomans en competitieleider Toon Sparidans tot een goed einde werden gebracht.
Voor de geplaatste teams: succes op de Brabantse kampioenschappen!

De individuele uitslagen zijn hier te downloaden.
En de integrale resultaten van elke ronde kun je hier downloaden.


Jos Swinkels

de deelnemers

de prijzenpot

nr 1: De Korenaar

nr 2: D'n Heiakker

nr3: D'n Heiakker met trainer Boris Friesen