Combinatie snerttoernooi 2004


home; eindstand groep A ; eindstand groep B ; eindstand groep C ; foto pagina

4-12-2004Verslag

Een oude traditie werd weer tot leven gebracht. Vele jaren geleden organiseerde sv De Combinatie het jaarlijkse snerttoernooi. Afgelopen zaterdag was het weer zover. Een prima pot eigen gemaakte erwtensoep stond om 12.20 uur klaar voor de deelnemers aan het snerttoernooi in Asten. Daarom heen werd nog geschaakt. En nog goed ook. Sterke spelers waren present en het bleef tot en met de laatste ronde spannend wie de titel zou gaan opeisen. Het toernooi had naast de snert ook een prijzenpot, beschikbaar gesteld door de huissponsor RSW en door de lokale SHELL-ondernemer van Golstein Brouwers.

Onder de deelnemers was een grote groep sterke jeugdspelers van Brabant en dat maakte het extra leuk. Al snel moesten de ratingfavorieten Jonkman, Peek en Dambacher punten afgeven en werd duidelijk dat het vandaag een spannend toernooi zou gaan worden. Alan Van der Heijden, Bart Dekker, Robin Swinkels en Mark Huizer gingen voortvarend van start. Het bleef spannend tot aan het eind. In ronde 7 speelden Alan en Dirk van Dooren, die in ronde 6 van Jonkman had gewonnen tegen elkaar om de titel. Dirk kreeg een uitstekende stelling maar wist niet hoe hij daar mee verder moest en verloor langzaam maar zeker terrein. Alan profiteerde optimaal en behaalde met deze winstpartij ook de toernooizege. Daarachter speelden Bart Dekker en Robin Swinkels op bord 2 en 3 om een tweede plaats. Bart won overtuigend van Joost Retera. Robin stond op winst tegen Harmen Jonkman, maar Harmen liet zijn grootmeesterlijke klasse gelden en wist deze partij om te buigen in zijn voordeel en won. Daarmee was Bart ongedeeld 2e en deelden Dirk, Harmen en Maurice Peek de 3e plaats. Rob en Robin waren de Combineerders in de A-groep.

In de B–groep regeerde Arno Slagboom. Als ratingfavoriet won hij 6 partijen op rij en de remise in de laatste ronde stelde de toernooiwinst zeker. Verschillende Combinatiespelers waren hier present. Lange tijd streden Piet Berkers en Wim van Eijk om de titel beste Combineerder. Eerst stond Wim het hoogst maar een matige tussenscore bracht Piet langszij. Maar met name tegen Leo Rietveld leek Piet niet te willen winnen en werd Wim uiteindelijk de beste van de club met 4 uit 7. Ook Jan Cuijpers behaalde 4 uit 7 maar met iets minder wp.

In de C-groep was het Frans Deckers die het grootste gedeelte van het toernooi op kop stond en uiteindelijk ook eerste werd. Hier werd de enige clubprijs gewonnen en wel door Koen Schlangen met een 5e plaats. Prima geregeld. Vader het inschrijfgeld laten betalen en zelf incasseren. Koen haalde 4½ uit 7 net een halfje meer dan Kees van Pelt. Naast de snert waren er Pieterbonnen voor alle deelnemers. Deze gaven recht op een verrassing na afloop. Gelukkig waren er vele deelnemers van de club zodat het niet zo’n geheim is gebleven wat dit nou precies inhield….