Combinatie snerttoernooi 2006

 

verslag; eindstand groep A ; eindstand groep B ; eindstand groep C ;
snerttoernooi 2005 ; snerttoernooi 2004

3-12-2006Oude winnaars – nieuwe winnaars.

Voor de 3e keer werd het Combinatie snerttoernooi gehouden. De eerste editie werd gewonnen door Alan van der Heijden, de 2e door Twan Burg. Nu deelden ze de eerste plaats.

Het deelnemersveld was weer aardig ondanks de concurrentie. Net toen de computer de paringen wilde verrichten waren er nog twee aanmeldingen. Een speler voor de A-categorie en een speler voor de C-categorie. Dat betekende dat de Jossen ook mee zouden spelen zodat het deelnemersveld weer even was. Om 10.05 konden we van start gaan met de correcte indelingen. De titel Snerttoernooi schijnt voor meerdere uitleg vatbaar te zijn. De deelnemers is de juiste betekenis bekend maar misschien dat er nog enige onduidelijkheid is bij de thuisblijvers. Volgend jaar kan iedereen meedoen aan dit gezellige toernooi en in de pauze tussen de middag ontvangt iedere deelnemer een door Guido vers gemaakte, overheerlijke, maar weliswaar in een (altijd) iets te klein afgeleverde bakje erwtensoep. Voor de mensen die nog aan hun surprise moesten beginnen kwam de ‘Pieterbon’ goed van pas. Deze was in te wisselen voor een pak pepernoten.

In de A-groep bleven Twan en Alan gelijk opgaan en gaven elkaar niets toe. Ze stevenden direct op de eindoverwinning af. Op het vinkentouw zaten enkele spelers en uiteindelijk werd Frank Wuts 3e. De 4e plaats werd door vele spelers gedeeld. De enige speler die qua rating veruit de mindere was van de rest was de nog jonge David van Dongen. Hij deed het uitstekend en eindigde op een 50% score. Vanuit de jeugd is David natuurlijk bekend maar hier was hij voor menig tegenstander een verrassing

De 1e plaats in de B-groep werd een prooi voor de in Nederland wonende Pool Janusz Dudka. Alleen Martien van de Sanden kon hem een halt toe roepen maar de overige partijen won Janusz. Benjamin Smits ging gelijk op voor de eerste plaats maar moest in de laatste ronde een halfje afstaan aan ons erelid Jan Cuijpers. De tweede plaats is natuurlijk nog altijd zeer verdienstelijk. Martien van de Sanden werd 3e en Jo Wintermans en Jan Mascini deelden de 4e plaats. Toch nog (eeuwige) jeugd in de top hier.

De C-groep werd volledig beheerst door de jeugd. Onbetwiste winnaar werd Koen Schlangen. Hij voerde vanaf het begin de ranglijst aan en gaf bord 1 niet meer af. Op het eind had hij een vol punt voorsprong. Drie spelers deelden de 2e plek. Allereerst de jeugdige Venlonaar Thijmen Smith, die voor het succesvolle jeugdteam van de Combinatie uitkomt. Verder Paul Hanique die aan zijn 2e jeugd begonnen lijkt te zijn na enkele jaren niet geschaakt te hebben. En behorend tot de betere Brabantse jonge meiden Ellen Meijer uit Mierlo/Helmond. De 5e plaats werd door drie spelers gedeeld. Het leuke van de C-groep was dat de groep ook onder in sterk vertegenwoordigd was. Verschillende ratingloze spelers hadden een uitstekende dag en haalden een of meerdere overwinningen.

door Jos Swinkels

Fotopagina door Kim van Dongen