Combinatie snerttoernooi 2007


verslag; foto's; eindstand groep A ; eindstand groep B ; eindstand groep C ;
snerttoernooi 2006; snerttoernooi 2005 ; snerttoernooi 2004

1-12-20074e Combinatie toernooi een prooi voor IM Rafael Fridman

Voor de vierde keer op rij werd er weer snert geserveerd in Asten op een schaaktoernooi over 7 ronden rapid dat meetelt voor het NBSB Grand Prix circuit.
Dat deze snert dit jaar ook de titelhouders naar Asten liet afreizen, blijkt uit de inschrijvingen in de A-categorie. Maar liefst 3 IM's en 2 FM's wisten de weg naar gemeenschapshuis de Klepel te vinden. Eerlijkheidshalve moeten we er aan toevoegen dat de lokale schaakmeester IM Robin Swinkels deze weg wel al vaker gefietst heeft. Een sterke A-categorie dus, een hard strijdende B-categorie, en een supergezellige C-categorie met een record aantal deelnemende vrouwelijke schakers, schaakten hun partijtjes.
Mede dankzij hoofdsponsor RSW accountants en belastingasdviseurs uit Asten, kon de organisatie een mooie prijzenpot aanbieden. Een rapid tempo van 20 minuten zorgt altijd weer voor spannende en soms hilarische potjes, zeker in een eindspurt. Vallende vlaggen heb ik regelmatig gezien, maar zeker ook rondvliegende stukken, mat gaan in de laatste seconde, herenakkoorden bij aanvang, mat in 10 door een mislukte openingsvariant, en zelfs een pat in het middenspel. Overigens hulde aan alle deelnemers voor de sportiviteit, want de strepen van scheidsrechter John Loomans zijn nog brandschoon. Hij hoefde er niet 1 keer op te gaan staan.

Over het puntenverloop en alle individuele uitslagen zal in dit stukje weinig gezegd worden, want met de moderne schaakindelingsprogramma's hoeft u de naam van de speler maar aan te klikken en u ziet meteen alle resulaten. (zie de tabjes eindstanden op deze site)

Kristy Bemmelmans uit Veldhoven mocht na afloop heerlijk gebak uit Asten in ontvangst nemen als hoogst geŽindigde vrouwelijke deelnemer. Verdere felicitaties aan alle prijswinnaars en in het bijzonder aan de poulewinnaars IM Rafael Fridman, Daniel van Boxtel en Ton Montforts.

Volgend jaar is er weer een snerttoernooi in Asten.

door Jos Schlangen