Combinatie snerttoernooi 2008


verslag ; foto's (rechtsboven nieuw) ; eindstand groep A ; eindstand groep B ; eindstand groep C ;
snerttoernooi 2007 ; snerttoernooi 2006 ; snerttoernooi 2005 ; snerttoernooi 2004

29-11-2008

Het 1e Lustrum van het Combinatie Snert toernooi in de Klepel in Asten kende de hoogste opkomst tot nu toe, en dat is een goed teken voor de schaakwereld.

Uiteraard veel bekende namen uit de Brabantse schaakwereld, maar ook een behoorlijk aantal mensen die aan dit toernooi voor het eerst deel namen, zoals een groep uit Muiden, die een weekendje gezellig op stap was, en een groep uit de voormalig Joegoslavische gemeenschap uit de regio.

Grootmeester Yuri Solodovnichenko uit de Oekra´ne en wonend in het Duitse Ruhrgebied, was op papier verreweg de sterkste, maar dat betekende nog niet dat hij met de bekende twee vingers in de neus eventjes 7 punten scoorde. Joep Nabuurs en Roi Miedema wisten hem knap op remise te houden. Met 6 punten uit 7 ronden mocht Yuri na afloop de grootste envelop in ontvangst nemen. Wesley Vermeulen uit Utrecht wist op een creatieve manier de favoriet uit Asten, Jos Swinkels, op remise te houden, en won van Roi Miedema, waardoor hij samen met Roi de 2e en 3e prijs mocht delen.

In de B-groep was gastspeler Jerzy Cebula met 6 punten de sterkste. De jeugdspelers Michel en Koen mochten de 2e en 3e prijs delen met 5.5 punten.

De C groep had dit jaar een record aantal deelnemers en was dus ook gezellig druk. Ook hier wist de nummer 1 net als in de andere groepen zes punten op zijn naam te schrijven. Felicitaties aan Jasper Krenning uit Son en Breugel. Jo Schreinemachers uit het Limburgse Posterholt en Jack Hinzen uit Veldhoven deelden tenslotte weer de 2e en 3e prijs.

Felicitaties aan de genoemde en alle niet genoemde prijswinnaars. Uiteraard kunt u de uitslagen op de site weer vinden door in de ranglijsten op de naam van een speler te klikken.

Nogmaals dank aan onze sponsor (RSW Accountants uit Asten) en aan de goede zorgen en de heerlijke erwtensoep van Diny en Guido.

Volgend jaar is er weer een snerttoernooi in Asten !

Prijsvraag voor Combineerders: Zoek de foto met een mat in 1 stelling. foto's (rechtsboven nieuw)

door Jos Schlangen